Cranio-Sacraal en Ayurveda Praktijk

29/05/2016

 

Waarom Ayurveda?

Letterlijk vertaald betekent Ayurveda de wijsheid van het leven.

Ik geloof dat elk mens zijn wijsheid van het leven bezit.

Ayurveda bekijkt de mens in zijn geheel en steunt op verschillende pijlers zoals levensstijl, omgeving, voeding, lichamelijke beweging, geestelijke ontplooiing.

Ayurveda beoogt evenwicht tussen alle elementen met als hoofddoel geluk na te streven.

Sinds ik Ayurveda op mijn pad tegenkwam, eerst tijdens een opleiding Abyanga massage in Indië en dan tijdens mijn opleiding aan de Ayurveda school van Lies Ameeuw te Gent, ben ik ervan overtuigd geraakt dat evenwicht vinden, echt mogelijk is.

Eenieder die meer te weten wil komen over deze eeuwenoude wijsheid, help ik graag op weg via:

Abyanga massage

Op maat van iedere persoon met aangepaste warme kruidenoliën. Bij een eerste kennismaking wordt er eerst een anamnese opgesteld.

Prijs: € 65 per uur

                        Voedseladvies en begeleiding 

Bij een eerste kennismaking wordt er eerst een anamnese opgesteld.

Prijs: € 65 per uur

 

Waarom Cranio sacraal en somato-emotional release?

Ik geloof in de mogelijkheid van elke mens om gelukkig te zijn, om in harmonie te leven met zichzelf en met zijn omgeving.

Ik geloof in de goedheid van de mens en ik geloof in de capaciteit van elke mens om zijn herstellingsmechanismen, vaak diep verschuild, aan te spreken.

Cranio-sacraal therapie is ontstaan uit de osteopatie. Het is een techniek om de blokkades in de natuurlijke beweging van het hersenvocht te (re)stimuleren. Dit vocht stroomt tussen het cranium (schedel) en het sacrum (heiligbeen) en is vitaal voor het evenwichtig functioneren van ons hele zijn.

Wat ik persoonlijk zo waardevol vind aan cranio-sacraal werk is dat de klemtoon vooral op zelfontwikkeling ligt in alle eerbied tot ieders eigenheid. Cranio-sacraal therapie en somato-emotional release biedt je de mogelijkheid om te leren luisteren naar je eigen lichaam, te voelen en daarin bewustzijn te creëren en zodoende het contact met jouw werkelijkheid te herstellen.

Cranio-sacraal therapie en somato-emotional release kunnen een oplossing zijn voor allerlei kwalen die regelmatig weerkeren: hoofdpijn, slapeloosheid, burn-out, stress, post-traumatische problemen, fibromyalgie, nek-en rugklachten, hormonale disfunctie, sinusitis, voedingsproblemen, spijsverteringsproblemen, …

Behandeling cranio-sacraal therapie en somato-emotional release

Hierbij vervul ik de rol van begeleider of facilitator. Een sessie duurt ongeveer 45-60 min. Bij een eerste kennismaking wordt er eerst een anamnese opgesteld.

Prijs: € 50 per sessie